Jabukovača Baršunasta panjevčica Plemenita pečurka Mirisna aniska
Panjevčica Slamnatica Brijestovača Bukovača
PROGRAMI ZA OBITELJSKI UZGOJ GLJIVA

Uzgoj gljiva najsloženiji je uzgoj u poljoprivredi. Pod nadzorom se moraju držati toplina, vlaga u zraku, koncentracija ugljičnog dioksida i osvijetljenost. Mora se održavati visoka razina čistoće, a postupci zaštite od bolesti i štetnika moraju biti poštovani već u fazama projektiranja, izgradnje i opremanja objekta. Uzgojni period gljiva je vrlo kratak tako da se sva tretiranja zaštitnim sredstvima moraju raditi preventivno, prije nego što do zaraze dođe.

Zbog svega navedenog uzgoj gljiva spada u visoke tehnologije u poljoprivredi, koje zahtijevaju visoka ulaganja u objekte i opremu te visoku obučenost radnika u proizvodnji. Istovremeno uzgoj gljiva se odlikuje visokom produktivnošću po jedinici površine i brzim obrtom kapitala pa omogućuje povrat uloženih sredstava već u roku 1 godine.

Kako bi Vam olakšali ulazak u vilinski krug uzgajivača gljiva, izradili smo programe za uzgoj, na temelju najnovijih svjetskih saznanja, vlastitog iskustva u uzgoju i najčešćih pitanja koje nam postavljaju naši kupci. U programima su opisani svi tehnički, tehnološki i ekološki uvjeti potrebni da bi se uzgojem gljiva ostvarila dobit.

 

Bukovača
Podloga
Oblice
Plemenita pečurka

Bukovača

21,00 € (160,00 kn)

Mirisna aniska podloga

40,00 € (300,00 kn)

Mirisna aniska oblice

26,50 € (200,00 kn)

Plemenita pečurka

26,50 € (200,00 kn)

U programima za uzgoj gljiva u obiteljskom gospodarstvu objašnjeni su postupci i uvjeti potrebni za uspješan uzgoj gljiva, uz malo ili nimalo početnog znanja. Detaljno su objašnjene slijedeće teme: priprema supstrata, opremanje uzgojnih prostorija, zaštita od bolesti i štetnika, ekološki uvjeti u svim fazama rasta i razvoja te su date sheme uredaja za pripremu zraka.

Nabavkom programa za obiteljski uzgoj stječete pravo na besplatne savjete i konzultacije o uzgoju gljiva.

Za profesionalne uzgajivače radimo inženjering u izradi idejnih projekata za kompostare i uzgajališta te uvođenje u proizvodnju i savjetovanje u slučaju neprilika tijekom uzgoja.

bukovaca_4 Aniska_oblice Aniska_podloga
Bukovača Mirisna aniska na oblicama Mirisna aniska na podlozi
F u n g i   p e r f e c t i - Samoborska cesta 67 A, 10 090 ZAGREB, tel. 01 2995-293, mob. 091 2995-293