Jabukovača Baršunasta panjevčica Plemenita pečurka Mirisna aniska
Panjevčica Slamnatica Brijestovača Bukovača
PROGRAMI ZA OBITELJSKI UZGOJ GLJIVA

Uzgoj gljiva najsloženiji je uzgoj u poljoprivredi. Pod nadzorom se moraju držati toplina, vlaga u zraku, koncentracija ugljičnog dioksida i osvijetljenost. Mora se održavati visoka razina čistoće, a postupci zaštite od bolesti i štetnika moraju biti poštovani već u fazama projektiranja, izgradnje i opremanja objekta. Uzgojni period gljiva je vrlo kratak tako da se sva tretiranja zaštitnim sredstvima moraju raditi preventivno, prije nego što do zaraze dođe.

Zbog svega navedenog uzgoj gljiva spada u visoke tehnologije u poljoprivredi, koje zahtijevaju visoka ulaganja u objekte i opremu te visoku obučenost radnika u proizvodnji. Istovremeno uzgoj gljiva se odlikuje visokom produktivnošću po jedinici površine i brzim obrtom kapitala pa omogućuje povrat uloženih sredstava već u roku 1 godine.

Kako bi Vam olakšali ulazak u vilinski krug uzgajivača gljiva, izradili smo programe za uzgoj, na temelju najnovijih svjetskih saznanja, vlastitog iskustva u uzgoju i najčešćih pitanja koje nam postavljaju naši kupci. U programima su opisani svi tehnički, tehnološki i ekološki uvjeti potrebni da bi se uzgojem gljiva ostvarila dobit.

 

Bukovača
Podloga
Oblice
Plemenita pečurka

Bukovača

120,00 kn

Mirisna aniska podloga

200,00 kn

Mirisna aniska oblice

150,00 kn

Plemenita pečurka

150,00 kn

U programima za uzgoj gljiva u obiteljskom gospodarstvu objašnjeni su postupci i uvjeti potrebni za uspješan uzgoj gljiva, uz malo ili nimalo početnog znanja. Detaljno su objašnjene slijedeće teme: priprema supstrata, opremanje uzgojnih prostorija, zaštita od bolesti i štetnika, ekološki uvjeti u svim fazama rasta i razvoja te su date sheme uredaja za pripremu zraka.

U sve cijene uračunat je PDV.

Nabavkom programa za obiteljski uzgoj stječete pravo na besplatne savjete i konzultacije o uzgoju gljiva.

Za profesionalne uzgajivače radimo inženjering u izradi idejnih projekata za kompostare i uzgajališta te uvođenje u proizvodnju i savjetovanje u slučaju neprilika tijekom uzgoja.

bukovaca_4 Aniska_oblice Aniska_podloga
Bukovača Mirisna aniska na oblicama Mirisna aniska na podlozi
F u n g i p e r f e c t i - Beketinačka 3, 10 040 ZAGREB, tel. 01 2995-293, fax. 01 2912-804